Lite information om företaget

Skurups Express Transport även kallat SETAB startades 1996 av Claes Persson och är i sin nuvarande form sen 2002 .

1997 började vi köra åt Kuehne Nagel Norrköping och var där i 12 år som mest körde vi med 45 bilar, 2008 valde ledningen och en del från dirigeringen att söka sig nya utmaningar vilket resulterade att i dag kör vi med 17 bilar åt Dachser i Malmö, Göteborg och Jönköping som blev deras nya arbetsplatser. Vi distribuerar gods i Skåne med 5 bilar åt Malmö kontoret samt linjebilar på Oslo, Hvidovre, Kolding, Hamburg, Langenhagen och Karlsruhe åt Jönköping och Göteborgs kontoren.

Samarbetet med Kuehne Nagel upphörde helt 2008 men sen sommaren 2010 kör vi åter med 10 bilar åt Kuehne Nagel Jönköping, vilket jag ser som positivt och ett bevis på att vi gjort ett bra jobb under de tidigare årens samarbete.

Tidigare trafikerade SETAB hela europa bl a för Kuehne Nagel, Combitrans, Schenker, DSV, Stella Transport, Coldsped, mm i dag har den marknaden krympt och det är endast några bilar kvar i den trafiken och vi har inriktat våra resurser på att trafikera Norge där vi har ett 50 tal bilar åt LKW Walter, Kuehne Nagel, DSV, Norden Frakt, Trans Nordik, Eco Trans och Dachser.

SETAB har utvecklats till ett familje företag på kontoret i Skurup arbetar vi 7 st varav 4 är familjemedlemmar och sen slutet av 2009 startade vi egen verkstad i Skurup med service och reparationer av våra lastbilar och där arbetar 2 st heltidsanställda mekaniker varav en är familjemedlem.

SETAB förfogar i dag tillsamman med Simrishamns Express Transport som startades 2010 över ett 90 tal bilar vi strävar efter en så ny bil flotta som möjligt och sommaren 2010 byttes 30 bilar ut mot nya eruo 5 klassade bilar med alkolås. I Simrishamns Express Transport ingår 14 distributions bilar med lift samt 4 st budbilar Simrishamns Express leverera även gods åt DSV över hela Österlen med 5 bilar.

Vi på Skurups Express Transport och Simrishamns Express Transport ser positivt på framtiden och utvecklingen då våra tjänster efterfrågas av en allt större kundkrets.


Med vänlig hälsning

Claes Persson